Storehamn

Bakgrund

Båtmuseum och  ”Vision Storehamn” 

Inom ramen för arbetet med Lokal Utvecklingsplan för Hälleviksstrand har arbetsgruppen Båtmuseum utrett  förutsättningarna för en lokalisering av ett framtida ”Båtmuseum” till Hälleviksstrand. Arbetet har tydliggjort vilken potential området omkring Hälleviksstrand har, men också vikten av samverkan i närområdet när det gäller framtidsfrågor. Under detta arbete framträder en vision för utveckling av besöksnäringen för Västra Orust

 

Storehamn – en vision om framtidens Västra Orust som ett samlat område och begrepp

  • Det geografiska området på Västra Orust som sträcker sig väster om klippbranten från Malö Strömmar i norr till Mollösund och Lyr i söder, med Käringön och Måseskär i väster har stora möjligheter till utvecklad besöksnäring.
  • Med sitt karaktäristiska karga landskap och med samhällen med flera hundra års historia är kuststräckan rik på kulturupplevelser.
  • Det finns möjligheter till aktiv fritid året om, med båtliv, leder för paddling, vandring, cykling, klättring, fiske, ett rikt fågelliv, skog, berg och ängsmark på öar och inåt land.
  •  Det strategiska läget med närhet till flera befolknings- och kommunikationscentra gör området lättillgängligt för besökare.

 

Uppdragbeskrivning 

Målet är att;

  • genom samverkan, planering och marknadsföring, öka förutsättningarna för en långsiktig hållbar och lönsam besöksnäring för orterna i området.
  • Genom att utveckla området Storehamn som ett slags ”västkustens Österlen”, öka möjligheterna för en levande bygd året om

 

Genomförda/planerade åtgärder

  • Arbetsgruppen kommer med förslag till styrgruppen om inriktning på arbetet…..

 

 

Bemanningsplan arbetsgrupp ”Storehamn”

Namn email telefon
Lars Colliander*) Lars.colliander@lcconsulting.se 0708-836575
Karl Warnhammar karl.ola@warnhammar.com 0706-237006
Håkan Bergendahl hakanbergendahl@gmail.com 0706-507799
Christer Oscarsson christer@muchomojo.se 0705-509464
Niklas Hedlund nikhe@nikhe.se 0708-752691
? Thölén

*) sammankallande

 

Stigar och Leder

Vandringsleder runt Hälleviksstrand
arbetsgruppen – ”Stigar och Leder” Inom ramen för Storehamnsprojektet har Främjandet bildat en särskild arbetsgrupp för att utveckla områdets vackra vandringsleder. Syftet är att få fler boende och turister att utnyttja vår fantastiska natur. Gruppens uppgift blir att lyfta befintligt koncept, “Strosa på Strana”, genom att komplettera med nya leder, märka …