Förslag från gruppen mötesplats

Hittills har gruppen haft sex möten.

Vi har arbetat fram ett förslag på hur hamnplan kan förskönas och håller på med en modell över detta. Då detta får anses vara ett slutförslag, vill vi att det tas upp i Främjandets styrelse och vår tidplan är att det mesta är klart till midsommar i år.

I förslaget ligger byggandet av en båk där sidorna används som informationstavlor om Hälleviksstrand. Föreningarna i samhället har möjlighet att presentera sig på en sida. De andra sidorna kan vara i form av Hälleviksstrands historia och kort information av historiskt intressanta hus eller platser. Båken skall vara tung, men ändå flyttbar, om man inte skulle vara helt säker på dess placering.
Tavlorna vid entrén till Magasinet får användas för övriga blad såsom försäljning av båtar mm.

 

Staketet runt godset till Käringön har vi målat rött och nu föreslår vi att det byggs bänkar runt staketet för godset till färjan, där folk kan sitta och njuta av något ätbart från kiosken eller att bara vila trötta ben i väntan på färjan.
Bänkarna här kan flyttas när färjan slutat att gå och placeras på den yta som idag används för tomgodset.


Även en bänkrad över betonggrisarna och betongbommen som finns längs bryggan för småbåtar vid hamnplan föreslås. Här kan man sitta och njuta av livet i båthamnen på sommaren och den vackra vyn över havet och bergen de övriga årstiderna.

Finansieringen föreslår vi ske genom att Främjandet betalar materialet som är beräknat till c:a 5.000:- och frivilliga krafter bygger ihop allting. Trämaterialet är tryckt virke, vilket inte behöver skötsel på överskådlig tid.

 

 

Belysningen utanför södra hörnet på magasinet är mycket dålig. Här föreslår vi att en ny lyktstolpe av gammal stil med energisnål lampa, sätts upp. Samtidigt med installationen vill vi att man byter ut armaturerna på övriga stolpar vid hamnplan samt utmed Strandvägen till samma stil.
Här får vi förhandla och tala väl med kommunen.

 

 

Vi har även arbetat med att försöka minska trafiken från transportbilarna med gods till Käringön.

Möte har hållits med några av leverantörerna av gods till Käringön som var mycket positiva till att, redan innan färjan flyttar, köra sitt gods till Tuvesvik. Sjötransporter i Bohuslän har presenterat ett alternativ till att frakta med färjan för godsleverantörerna. Detta innebär bl.a. att man kan erbjuda en ”obruten kylkedja” genom att ha kylmöjlighet både på båten och på land. Från april kommer detta att vara möjligt.
Vi arbetar vidare med att försöka få fler företag med på detta fraktalternativ för en bättre miljö. Förslaget skulle innebära att lastbilstrafiken i samhället minskar och vi får en reducering av antalet skräpiga blå boxar.

 

Var och en i gruppen har fått skriva ihop var sin vision om hur framtida mötesplats skall se ut. Arbetet med att sammanställa dessa pågår i processen just nu.