Första förslaget i LUP har blivit verklighet

Främjandet tackar alla som ställde upp på arbetsdagen för att förverkliga arbetsgruppen Mötesplats’ förslag till försköning av Vändplan / Hamnplan.

Med skruvdragare och sågar i högsta hugg, kom 14 energiska hel- och delårsboende för att tillsammans såga och skruva ihop bänkar, så att man skall kunna sitta och njuta av den vackra vyn över hamnen och havet nere vid bryggkanten.

Alla funderade och kliade sig i huvudet på hur man skulle få ihop bänkarna. Man enades gemensamt om konstruktioner och skruvade på frenetiskt. Mot eftermiddagen kunde de första sätta sig ner för en välförtjänt vila i det härliga solskenet värt all möda.
Alla satt vackert utom Mailis hund Wilma!

 

Per, John och Mailis sitter vackert, men inte Wilma

Bänkarna börjar ta form

Båken som nu kommit på plats, kommer inom kort att kompletteras med informations om samhället på vardera sidan. Den är flyttbar, och är enligt arbetsgruppen menad att ha flera funktioner.

  • Den skall vara ett trevligt inslag i hamnen och synas både från land och hav.
  • På de tre sidorna kommer det att finnas information om –
    • Föreningarna i samhället kommer att presentera sig
    • Berättelser om Hälleviksstrands historia
    • Visa på platser i samhället som man kan besöka som turist
  • Båkens placering är tänkt att vara sådan att man ser den när man går ner till eller vistas runt hamnen, och att den inte står i vägen för trafiken.

 

Byggarna visar stolt upp sin båk

En arbetar och resten hejar på när båken växer fram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du förslag på namn på bänkarna (”Sitt och njut” är redan upptaget) eller synpunkter på båkens placering är du välkommen att maila.  Fler bilder hittar du här.